Wednesday, July 17, 2019

SENARAI HARGA 2019


Berikut merupakan senarai harga terkini produk Shaklee 2019.


Untuk mendapatkan produk anda boleh hubungi Mira di 018 - 7762832

Klik gambar untuk paparan lebih jelas



Klik gambar untuk paparan lebih jelas


Klik gambar untuk paparan lebih jelas


Klik gambar untuk paparan lebih jelas


Klik gambar untuk paparan lebih jelas


Klik gambar untuk paparan lebih jelas


Klik gambar untuk paparan lebih jelas


Klik gambar untuk paparan lebih jelas

Continue Reading

Monday, January 14, 2019



TAHUN BARU 2019

Assalamualaikum semua.Salam ukhwah.

 Sihat ke tu?Taknak sakit nanti Mira taknak sayang.hihihi.gurau..

Harap tak terlambat nak ucap selamat tahun baru pada semua. Azam yang tak tercapai pada tahun lepas boleh di bawa ke depan.Jangan dilupakan terus supaya ia menjadi titik tolak yang kita pernah ada impian dulu.






IMPIAN VS AZAM.

APA ITU IMPIAN?

Semua orang ada impian bukan?

Ini antara impian Mira :

 Impian nak ada rumah sendiri.
 Impian nak merasa bonus Shaklee.
 Impian nak jadi penjual kuih tradisional terkenal.
 Impian nak belikan Jannah basikal.
 Impian bercuti ke tempat sejuk.


Tapi,apakah kita tahu maksud sebenar impian?
.
Baiklah.di sini Mira nak kongsi maksudnya. Impian bermaksud sesuatu yang betul-betul kita inginkan samada dalam waktu terdekat ataupun jangkamasa panjang.

Ia juga merupakan satu hasrat yang kita ingin capai.Impian ini pada asalnya lahir dari cita-cita.

Seseorang yang mempunyai impian akan merasakan hidup lebih bererti kerana ada sesuatu dalam hidup yang ingin di capai dan akan berusaha lebih kuat.




APA ITU AZAM?

sekarang Mira nak kongsi tentang makna Azam.Apa itu azam?nama orangkah? 

Azam Mira pada tahun 2019 :

Azam nak kurus (antara azam paling popular setiap tahun)
Azam nak lebih berjimat.
Azam nak update blog seminggu 2 kali.
Azam nak jana income dari bisness online.
Azam nak urus masa lebih bijak.
Azam nak jadi HambaNYA dengan lebih baik.

Maksud sebenar azam ialah suatu keinginan,kemahuan yang ingin dicapai sungguh-sungguh. Dengan adanya azam kita akan jadi seorang yang sentiasa positif capai target tersebut.

Kita juga akan merasa puas apabila azam untuk sebulan atau setahun yang kita peruntukkan berjaya di buat. Ia akan menjadi "stepping stone" untuk capai azam yang lain.

Pendek kata impian dan azam saling berkait rapat dan bergantung antara satu sama lain.Bila ada impian maka akan terciptalah azam kita.

Usaha.yang lain serah pada DIA.

Kuatkan hati.Kuatkan semangat.Jangan hangat-hangat tahi ayam.

p/s : Mira doakan impian dan azam kawan-kawan akan tercapai pada tahun ni,sama-sama kita berusaha.FIGHTING!






Continue Reading

Sunday, October 7, 2018

TESTIMONI SR VITA-C PLUS (4)

TESTIMONI SR VITA-C PLUS(4)



"Dulu tonsillitis selalu menyerang boleh kata 2 bulan sekali batuk-batuk demam"
"Sekarang dah lama sangat dah tonsil tak bengkak,demam n selesema payah sangat nak singgah,alhamdulilah"

                                                                                                                   Puan Jacky Bass



"Tiada resdung"
"Tak mudah jatuh sakit lagi"
"Tiada jerawat  belakang badan"
"Tidak mudah terkena ulcer walau pakai braces"
"Tak melarat jika sakit"

                                                                                                               Puan Nadiah Suhaidi


"Suka Vitamin C sebab buat kulit rasa lembut.Bangun pagi belai kulit muka sendiri.hihi"
"Gatal hidung gatal mata bersin2 dah tak menganggu"

                                                                                                                      Puan Ida Rashid



Untuk info & order produk Shaklee boleh hubungi Mira di  www.wasap.my/60187762832
fb - Alifatul Amirah
ig - Alifatul Amirah
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Continue Reading

TESTIMONI SR VITA-C PLUS (3)

TESTIMONI SR VITA-C PLUS (3)


"Kak Ija ada alahan resdung yang teruk.Muka usah ceritalah penuh jerawat.Kulit muka kusam.
Alhamdulilah kak Ija rasa perubahan banyak kat muka kak Ija.
Bestnya lagi kak Ija dah takde gatal-gatal kat hidung dan bersin sebelah pagi"

                                                                                                                          Puan Azliza Sahin


"Tak mudah jatuh sakit(imunit badan bertambah)"
"Tiada jerawat belakang badan"
"Tak melarat jika sakit-fast recovery termasuk waktu pregnant"
"Tiada jerawat & parut hitam cepat pudar di dahi & pipi"
"Tiada berdarah gusi dah"

                                                                                                                 Puan Aeinna Musa


"Suka sebab bantu kulit sihat"
"Dulu banyak jerawat & parut sekarang alhamdulilah kulit makin sihat"
"Suka sebab resdung & tonsil dah tak kerap menyerang macam dulu"

                                                                                                                    Puan Fatin Nasuha


"Suka makan vit c sebab pregnant menyusu but at the same time resdung dah slow n jarang demam n batuk"
"Jimat sebab tahan 4-6 bulan"

                                                                                                             Puan Wana Sulaiman


Untuk info & order produk Shaklee boleh hubungi Mira di  www.wasap.my/60187762832
fb - Alifatul Amirah
ig - Alifatul Amirah
Pengeposan ke seluruh Malaysia











Continue Reading

TESTIMONI SR VITA-C PLUS (2)

TESTIMONI SR VITA-C PLUS (2)



"Dulu kulit senang naik jerawat & berminyak.Sekarang dah ok.Alhamdulilah"

                                                                                                         Puan Fatin Syaza



"Dapat kesihatan lebih baik untuk membahagiakan orang tersayang.Kulit makin sihat"

                                                                                                           Puan Aisyah Mahdi


"Dulu-dulu sebelum kenal Vitamin C, pantang kena hujan jer walau renyai - renyai mesti jadi selesema,batuk-batuk & demam tapi sejak amalkan Vitamin C Shaklee secara konsisten 2 biji sehari dengan IzinNya .
Sekarang ni kalau kena hujan walau basah lenjun,alhamdulilah takde selesema,batuk & demam yang menyinggah"

                                                                                                                          Puan Nani Rahayu


"Dulu selalu naik jerawat kat dahi & dagu.Sekarang jerawat dah jarang sangat naik kat muka.
Kalau naik pun seketul dua jer. Itupun kejap jer dah elok.
Antibodi dah kuat sikit berbanding dulu.Jarang kena demam selesema.
Gusi dah tak berdarah bila gosok gigi,tak macam dulu"

                                                                                                                         Puan Eina Md Ali

Untuk info & order produk Shaklee boleh hubungi Mira di  www.wasap.my/60187762832
fb - Alifatul Amirah
ig - Alifatul Amirah
Pengeposan ke seluruh Malaysia.





Continue Reading

TESTIMONI SR VITA-C PLUS (1)

TESTIMONI SR VITA-C PLUS (1)

Bak kata pepatah "tak kenal maka tak cinta". Begitu juga dengan kesan pengambilan SR Vita-C Plus.Dengan pengambilan secara konsisten kita akan dapat kesan yang terbaik.

Di sini Mira nak  share deretan testimoni "VITAMIN C LOVER"




"Untuk kulit sihat & cantik sebab tak suka pakai makeup tebal.Vitamin C bantu jadikan kulit muka tidak kering"

                                                                                                                            Puan Hayati Suki 



"Masalah resdung tiada lagi. Jarang dah bersin pagi2"
"Dulu selalu selesema & demam. Sekarang alhamdulilah antibodi makin kuat"
"Kulit muka susah nak sunburn & naik jerawat"
"Dulu gusi kerap berdarah masa gosok gigi sekarang tak lagi"

                                                                                                                         Puan Atul Hamid



"Suka sebab bantu kulit & badan sihat"
"Dulu selalu selesema & demam sekarang alhamdulilah makin sihat"
"Suka sangat sebab dah tak bersin pagi2"

                                                                                                                Puan Nurul Abdul Hadi


"Jerawat tak naik di muka"
"Kurang jatuh sakit"
"Bila selesema terus ambil 2 tablet alhamdulilah esoknya sihat"

                                                                                                                            Puan Hidayah Mosni


Untuk info & order produk Shaklee boleh hubungi Mira di  www.wasap.my/60187762832
fb - Alifatul Amirah
ig - Alifatul Amirah
Pengeposan ke seluruh Malaysia.







Continue Reading

Saturday, October 6, 2018

KEBAIKAN SR VITA-C PLUS SHAKLEE

KEBAIKAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Umum pun dah tahu terdapat banyak vitamin C dipasaran TAPI kenapa Shaklee yang terbaik?
Saya sendiri dah amalkan secara konsisten & alhamdulilah nampak kesannya.
Kulit muka semakin cerah(saya jenis kulit sawo matang),jarang kena serang penyakit 3 sekawan D+B+S= demam,batuk,selesema.Dapat boost imune system dan salurkan pada Syahmi sebab dia menyusu badan.

Point paling penting ia sangat2 menjimatkan sebab tahan selama 6 bulan!wow!





Disini saya nak kongsikan manfaat serta kebaikan SR Vita-C Plus :

1) Membentuk kolagen dalam kulit. Vitamin C ini akan merangsang pembentukan kologen dan akan membantu kulit menjadi cerah dan tegang.

2) Muka makin berseri kerana kologen di dalam badan bertambah jadi sekaligus melambatkan proses penuaan.

3) Membantu mengurangkan simptom demam selesema.






TRIVIA : badan kita tidak mampu menghasilkan vitamin C.Jadi kita perlu ambil ia setiap hari

4) Membantu pembentukan tulang,gigi,tisu bawah kulit yang sihat.

5) Membantu menghalang pigmentasi kulit,jeragat dan kulit tidak sekata.

6) Mengecutkan jerawat.



TRIVIA : Kajian menunjukkan bahawa Vitamin C mampu menurunkan tekanan darah.


7) Membantu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah.

8) Membina sel darah merah yang baik untuk penyerapan zat besi yang baik.

9) Meningkatkan interferon semulajadi dan merangsang T-Cells untuk melawan sel kanser.

10) Mengatasi masalah gusi berdarah,kulit kasar dan kering serta kesan lebam.





TRIVIA : Antioksida seperti Vitamin C mampu mengekalkan keanjalan dan keremajaan kulit



Continue Reading